IMMERSOS EN LA PREPARACIÓ DE LES XVI JORNADES CULTURALS

Parlem amb alguns professors de primària sobre el tema.

- Raquel, des de quan feu Jornades Culturals a l’Assumpció?

–  Són les XVI Jornades Culturals que organitzem. Les primeres les vam fer sobre Badalona, ens va semblar una bona manera de començar, els de Cicle Superior vam visitar la Confraria de Pescadors i la Façana Marítima de la Ciutat, vam aprendre un munt de coses!

- Javi, quins temes heu tractat a les Jornades? I quin recordes de manera més especial?

 - Hem fet jornades de temes molt diversos: pintura, gastronomia, Àfrica, el mar, el modernisme… el que tenen de bo les jornades és que els nens aprenen… però perquè primer els profes fem una formació express sobre el tema a tractar!

Per a mi, les més especials però, van ser les que vam anomenar «Tots iguals, tots diferents». Van ser molt enriquidores, en conèixer de primera mà el que viuen les persones amb capacitats diferents.

- Asun, i aquest any, quin és el tema?

– Hem escollit la «Dècada dels 60», estem en plena organització, i la veritat és que és un tema molt ampli, hi haurà activitats sobre música, cinema, moda, televisió, personatges famosos, efemèrides… Novament una gran oportunitat per aprendre, però sobretot de passar-ho bé amb els companys, tant alumnes com professors.

- Puri, quins canvis s’han anat introduint en la manera d’organitzar les jornades?

 - Els darrers anys acostumem a fer grups barrejant alumnes de diferents edats en alguns moments de les jornades, això ens dóna un extra de convivència entre ells que valorem de manera molt positiva. Aprenen sobre el tema del que tracten les jornades però també aprenen a moure’s per l’escola de forma autònoma acompanyant-se i ajudant-se els uns als altres. Ah! I des de que tenim els companys d’Infantil al mateix edifici, ells també participen de les jornades!

- Lluïsa, són dies molt en què acabeu molt cansats, oi?

 - Sí!!! Però també són dies que gaudim molt! Als professors ens encanta disfressar-nos per ambientar el tema, i decorar l’escola, i organitzar una inauguració ben lluïda amb coreografies incloses, i tot això són hores de preparació, és clar! Però aquestes ganes de passar-ho bé, crec que es transmeten als alumnes, i al final, els records que t’emportes de l’escola sovint estan associats a moments com aquests.

- Carlos, i la cloenda de les jornades, com la celebreu?

– La fem coincidir amb el carnaval. Demanem a les famílies que els nens portin una disfressa relacionada amb el tema i la veritat és que porten disfresses increïbles. Llavors, amb la col·laboració de l’AMPA i altres famílies i de nois i noies de l’ESO, sortim tots al carrer a fer una rua de carnaval ben acolorida darrera la Reina Carnestoltes, i acabem tots ballant al pati!

IMG_20190228_131425_585 IMG-20190226-WA0030 1c853c0f-740f-438e-8e07-c6e42506a1fe 071b4639-1d52-4455-b0d8-23aaabf26dda DSC_0493 DSC_0504 IMG_0178 IMG_9574