ORIENTACIÓ PROFESSIONAL A BATXILLERAT: ELS ALUMNES ESCULLEN EL SEU FUTUR

Molts dels alumnes de l’escola Mare de Déu de l’Assumpció estan amb nosaltres des de P3 fins a Batxillerat, ja que l’escola ofereix tots els nivells educatius i tots ells concertats. Altres alumnes s’incorporen en cursos posteriors, a Secundària o Batxillerat.

És en aquesta darrera etapa, a Batxillerat, quan els alumnes es preparen definitivament per a la vida adulta i des de l’escola se’ls proporcionen eines per a poder escollir quin volen que sigui el seu futur. Disposem d’un Pla d’Acció Tutorial que inclou Orientació Professional en els dos cursos de Batxillerat.

A primer es treballa el coneixement personal per fer-los més conscients de quines són les seves capacitats i habilitats, i al mateix temps se’ls acompanya en una recerca d’informació sobre les diferents sortides formatives i professionals, tant des dels CFGM (Cicles Formatius de Grau Mitjà) i CFGS (Cicles Formatius de Grau Superior) com des dels Graus Universitaris. En aquest Pla s’emmarca la sortida que es va realitzar el passat 4 de febrer a la Universitat Autònoma de Barcelona on van poder conèixer els Graus que s’hi ofereixen.

A segon de Batxillerat es fan xerrades a l’escola, algunes a càrrec d’exalumnes que comparteixen la seva experiència en diferents Estudis Superiors i altres a càrrec de professionals com la que l’onze de novembre van fer professors de La Salle Gràcia sobre CFGS, la del passat 20 de gener impartida per professors de la Universitat de Barcelona o la de l’Escola Tècnica del Clot del 17 de febrer.

En aquest segon curs se’ls orienta també per conèixer aspectes més pràctics però molt necessaris com ara les notes de tall que poden necessitar per accedir a determinats Graus, quins centres ofereixen les diferents modalitats de CFGM i CFGS, convalidacions, itineraris…

D’altra banda es dediquen sessions de tutoria també a l’elaboració del Currículum vitae i a la tria d’assignatures de modalitat a l’hora de realitzar la Selectivitat, per tal de garantir el major èxit possible, que els permeti accedir als estudis desitjats. Cal dir que la mitjana d’aprovats en la Selectivitat el curs passat va ser del 100% i en cursos anteriors ha estat sempre al voltant del 97%.

 

Sortida UAB-7 Sortida UAB-8 Sortida UAB-10 Sortida UAB-6 Sortida UAB-4 (1) Sortida UAB-3 Sortida UAB-1 IMG-20200214-WA0001

Ús de cookies

L'escola Mare de Déu de l'Assumpció utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar la seva experiència de navegació, així com realitzar tasques d’analítica. Si continua navegant entenem que accepta la nostra Política de Cookies. política de cookies, aquí trobarà més informació plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies