L’ASSUMPCIÓ ES QUEDA A CASA

Aquest curs ens ha tocat viure una situació del tot excepcional. No només a nosaltres, evidentment! El món sencer s’enfronta al gran repte de véncer la malaltia, d’aturar la pandèmia que ha causat un coronavirus desconegut fins ara. A principis de març, tot i les notícies que arribaven d’altres països, no ens volíem acabar de creure que aquí ens trobaríem en aquesta situació, però la realitat, malauradament , ha superat les previsions més negatives. I ens hi hem hagut d’adaptar… tots, també nosaltres: el personal de l’escola, les famílies i els alumnes.

Des del primer dia, quan ens van dir que havíem de tancar escoles, hem mantingut viu el contacte entre els mestres, els alumnes i les seves famílies. Pensem que el que és primordial en aquests dies difícils és sentir-se acompanyat, sobretot perquè estem parlant de nens, nenes, adolescents… a qui de cop i volta, se’ls demana que no surtin de casa per a res, i que, a més a més, viuen la situació sovint amb por o angoixa per tot el que saben que està passant. Volem que sentin que l’escola continua sent “el seu cole” i que els companys i els mestres tenen tantes ganes de tornar-hi com ells!

També els demanem que facin tasques escolars, depenent de l’etapa amb més o menys intensitat, perquè és bo tenir una rutina i no oblidar els bons hàbits, i perquè les noves tecnologies ens permeten ensenyar i aprendre a distància.

Però la veritat és que els nens i nenes, i els nois i noies, i també els adults estem aprenent moltes més coses de les que es poden ensenyar telemàticament: alguns estan aprenent a cuinar, o a fer treballs manuals preciosos, o cançons noves, potser han descobert pel·lícules per veure en família, o jocs de taula que tenien oblidats… i a fer sevir les xarxes socials per parlar cara a cara! Molts estem experimentant com en són d’importants els avis i les àvies i com els trobem a faltar, i estem aprenent a ser resilients i no deixar-nos vèncer, i també, com no, a ser agraïts amb els que estan treballant perquè nosaltres puguem estar a casa, sans, segurs i amb tot el necessari per viure…, estem aprenent que les coses importants de debò no són les que es paguen amb diners!

Compartim amb vosaltres un recull dels records que ens heu fet arribar durant les tres primeres setmanes de confinament!

Una forta abraçada per a tots!

Ús de cookies

L'escola Mare de Déu de l'Assumpció utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar la seva experiència de navegació, així com realitzar tasques d’analítica. Si continua navegant entenem que accepta la nostra Política de Cookies. política de cookies, aquí trobarà més informació plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies