FORMACIÓ SOBRE APRENENTATGE COOPERATIU

Aquest és el tercer curs en el que professors de l’escola juntament amb altres professors de les escoles de “Jesuitinas” de tota Espanya, estem fent una formació sobre “Aprenentatge cooperatiu”. Aquest curs haurà arribat la formació a gairebé el 100% del professorat.

Hem après com, utilitzant les estratègies adequades podem promoure que els treballs en equip siguin realment experiències cooperatives que formin els alumnes per poder treballar d’aquesta manera en qualsevol moment de la seva vida, i no es converteixin en els antics “treballs en grup” en els que sovint les responsabilitats no estaven ben repartides.

L’aprenentatge cooperatiu es basa en cinc premises ineludibles:

  • INTERDEPENDÈNCIA POSITIVA: L’aprenentatge depèn de tots. Tots els membres són necessaris per assolir un objectiu comú.
  • RESPONSABILITAT INDIVIDUAL: El grup no dilueix el necessari esforç de cada membre per a l’èxit i per enfortir el grup.
  • INTERACCIÓ CARA A CARA ESTIMULADORA: És necessari veure’ns, interaccionar, escoltar i ser escoltat.
  • HABILITATS SOCIALS: També s’aprenen, i s’aprenen amb la pràctica. S’aprèn a escoltar millor, a participar, a animar i felicitar els companys…
  • PROCESSAMENT DEL GRUP: Després d’una tasca en equip cooperatiu, de forma individual i grupal es reflexiona sobre el que s’ha fet bé i el que es pot millorar.

És tasca del professorat dissenyar activitats que compleixin aquestes premises i guiar correctament l’alumnat per assolir els objectius proposats. Sabem que no hi ha receptes que facin fàcil la tasca d’educar i sabem que com a docents també ens equivoquem i a vegades ens desanimem, però això no impedeix que ens mantinguem sempre en la recerca incansable de la millora contínua, per tal de buscar la manera més adequada d’aconseguir que tot l’alumnat assoleixi els objectius de cada curs, tant a nivell acadèmic com a nivell de creixement personal i social.

Ús de cookies

L'escola Mare de Déu de l'Assumpció utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar la seva experiència de navegació, així com realitzar tasques d’analítica. Si continua navegant entenem que accepta la nostra Política de Cookies. política de cookies, aquí trobarà més informació plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies