MARE DE DÉU DE L’ASSUMPCIÓ GUANYA LA FINAL “DESIGN FOR CHANGE SPAIN”

 

El projecte “STOP VIOLENCE” realitzat pels alumnes de 1r d’ESO del curs passat de l’Escola Mare de Déu de l’Assumpció ha estat el guanyador al festival I CAN 2020 organitzat per Design for Change Spain el passat dissabte 20 de març. Dels 10 projectes seleccionats, el de l’Escola de Badalona Mare de Déu de l’Assumpció, de la Fundació Educativa Jesuitinas, va ser escollit per ser el representant nacional a la trobada internacional que tindrà lloc a Brasil durant el mes de novembre, organitzada per Design for Change International.

L’actual situació sanitària va obligar a celebrar la gala de forma telemàtica, tot i així alguns professors i alumnes van seguir-la des d’una aula de l’escola, on van poder celebrar junts la victòria. Tots ells i tota la comunitat educativa se senten molt orgullosos d’aquest premi que reconeix per una banda l’esforç realitzat per alumnes i professors i, per altra banda, destaca la capacitat dels nois i noies de detectar els diferents tipus de violència existents a la societat i el seu compromís per ser “motor de canvi”.

Dins de l’objectiu de créixer com a persones autònomes, creatives i compromeses, el curs passat, aquests alumnes van desenvolupar tres projectes, un per classe, utilitzant la metodologia DFC de cinc fases (basada en el Design Thinking): cada alumne/a sent el problema, imagina solucions, actua posant en marxa el pla d’acció, avalua i evoluciona reflexionant sobre els aprenentatges i comparteix el projecte per inspirar a altres persones.

Van posar la seva atenció en diferents formes de violència detectades al seu entorn. El resultats van ser aquests tres projectes:

  • STOP VANDALISM: van voler actuar en contra del vandalisme urbà a través de la creació artística i la conscienciació dels companys menors del centre.
  • STOP VIOLENCE: van denunciar i promoure la reflexió sobre diferents tipus de violència a través del treball escènic al carrer.
  • STOP GENDER VIOLENCE: van dur a terme activitats de conscienciació i van recaptar diners per a centres de dones maltractades.

Un cop acabats els projectes, van decidir unificar-los i presentar-los com un de sol amb el nom “STOP VIOLENCE”. El desig de tots els alumnes participants era i és acabar amb qualsevol tipus d’acció violenta que pugui afectar negativament la vida comunitària al barri.

Amb projectes com aquests posen de manifest com, a través de l’educació i el compromís, professors i alumnes col·laboren en fer un món millor. Organitzacions com Design for Change, amb la col·laboració de la Fundació Edelvives, impulsen i promocionen aquestes accions de millora.

WhatsApp Image 2021-03-20 at 15.18.03 WhatsApp Image 2021-03-20 at 13.07.20

 

 

Ús de cookies

L'escola Mare de Déu de l'Assumpció utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar la seva experiència de navegació, així com realitzar tasques d’analítica. Si continua navegant entenem que accepta la nostra Política de Cookies. política de cookies, aquí trobarà més informació plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies