“DESIGN FOR CHANGE”, els canvis són possibles!

Els alumnes de 1r d’ESO continuen endavant amb la participació al Projecte Internacional “Design for Change”. Després de les primeres fases en què van analitzar el seu entorn i van imaginar possibles solucions a les situacions que voldrien canviar, es troben ja a la fase anomenada “Actua”. Han escollit tres temes, un per cada grup classe, i ara estan dissenyant les mesures que duran a terme.

Un dels temes és el vandalisme que han detectat en diferents espais del seu entorn. Les mesures ideades van des de campanyes engegades a Instagram i xerrades a altres classes fins a un mural fixe pintat en un espai de l’escola.

El tema triat per un altre grup és la violència de gènere. Les activitats tindran a veure amb campanyes de difusió a les xarxes, a les aules de l’escola i a altres escoles, i també elaboraran objectes per vendre i recaptar fons per a una associació.

I finalment, el tercer projecte tindrà  a veure amb la inseguretat i la violència present en determinades hores i zones del barri proper a l’escola. Volen fer visible aquest problema protagonitzant al carrer escenes de microteatre.

Aquests projectes doncs, no es quedaran en un paper, ni a dins d’una aula. Són projectes liderats pels propis alumnes i que han d’aplicar de veritat, i això vol dir demanar permisos per dur a terme segons quines actuacions, contactar amb persones o organismes si és necessari, pressupostar i comprar material… tot el que pot comportar dissenyar i aplicar un projecte, i un projecte que té com a objectiu millorar el món que els envolta.

7eed5437-d6b5-4259-8714-bdf94832ff34 (1) 55dd7e3d-e587-4a17-8cc8-3ab8c69965a0 93752eea-de17-4098-b170-de69f0dc9481 aaa5c139-c8f9-4608-9a16-a2bd26239db4 e9945d8e-3cd0-499a-a6b0-48f691db5a32

Ús de cookies

L'escola Mare de Déu de l'Assumpció utilitza cookies pròpies i de tercers per millorar la seva experiència de navegació, així com realitzar tasques d’analítica. Si continua navegant entenem que accepta la nostra Política de Cookies. política de cookies, aquí trobarà més informació plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies