Els alumnes de 2n de Batxillerat exploren la bellesa de la Toscana

Els alumnes de 2n de Batxillerat han començat un viatge cap a Itàlia, concretament a la Toscana, que representa molt més que unes vacances. És una oportunitat per a explorar noves aventures i descobrir nous racons més enllà de casa nostra. Enguany, els alumnes de segon de batxillerat del nostre centre han tingut la fortuna d’embarcar-se en un viatge únic i enriquidor a la regió de la Toscana i que serà un rècord impossible d’oblidar.

El viatge va començar aquest dilluns 11 de març on els alumnes es va reunir en l’aeroport, carregats amb maletes i plens d’entusiasme. Després d’un viatge de poc més d’una hora, un autocar els estava esperant a l’aeroport de Bolonya per dirigir-los cap a l’hotel per deixar tot l’equipatge. Després es van dirigir cap al centre de la ciutat per poder gaudir de les zones més boniques i històriques de la ciutat.

Ja al segon dia, l’alumnat es va dirigir cap a Lucca. Una ciutat bella i plàcida envoltada per més de 4km de muralla, que conserva l’estructura de l’època romana. Una vegada allà, van poder tenir temps lliure per poder gaudir per la coneguda com la ciutat de les cent torres i les cent esglésies. Entre els carrerons més emblemàtics, ressalta Via Fillungo, eix principal del poble medieval, circumdada per palaus nobles, antigues torres i Via Guinigi. Durant el dia, van poder visitar Pisa, concretament la Piazza de Miracolli, on es troben els monuments més emblemàtics de la ciutat.

Dimecres 13 de març, l’alumnat va poder gaudir d’un dia a Florència. Van poder admirar el Duomo, les Esglésies de la Santa Croce, Santa Maria Novella i San Lorenzo, l’Uffizi, Palazzo Pitti o Palazzo Vecchio.

L’últim dia, el dijous 14 de març, van fer l’última sortida cap a Siena, antiga ciutat medieval coneguda pel Pallo i reconeguda per la Unesco com a Patrimoni Universal de la Humanitat. Van poder tenir temps per visitar la famosa Piazza del Campo, dominada pel Palazzo Público i la Torre del Mangia. Finalment, un autocar els va recollir per dirigir-se cap a l’Aeroport de Roma per tornar a casa.

Un viatge únic que recordaran tota la vida!

DEIXANT EMPREMTA’ (2n Batxillerat A)

La ciutat que més ens ha encantat ha estat Lucca, el passeig en bicicleta entre la gent autòctona que va a la feina, a la compra, passeja el gos o fa la seva caminada diària per la muralla.

Han estat dies màgics en els que hem trencat les barreres classe, almenys per nosaltres, i hem conegut gent de l’escola que encara compartint passadís, no havíem tractat abans.

No oblidem anècdotes de molts tipus, algunes impensables i inexplicables, poc dormir, molt caminar, la interacció amb italians, però especialment, el millor ha sigut que hem estat tot junts.

Carla Delgado (2n Batxillerat B):

El viatge a la Toscana ha sigut La Felicità d’aquest curs, ha sigut una experiència plena d’anècdotes que segur mai oblidarem. En general, ens quedem amb l’unió que hem establert amb altres companys de les diferents modalitats del Batxillerat, a això li afegim la il·lusió amb la que hem gaudit del viatge, també amb els nous coneixements i aventures que hem experimentat. A més, del viatge destaquem la companyia, els menjars típics d’Italia i l’activitat que vam realitzar a Lucca, és a dir, la ruta en bicicleta que tants bons moments ens ha donat.