L’ESCOLA «CAMINA AMB SENTIT» UN ANY MÉS

El passat 31 de maig, totes les escoles de les Filles de Jesús del món, vam celebrar la festivitat de la fundadora, Santa Càndida de Jesús, aquest any amb el lema «CAMINA AMB SENTIT». Durant tota la jornada, el professorat de l’escola es va implicar en l’organització d’una festa que compartim des dels més petits fins als més grans.

Per aquest motiu, tots els alumnes van entrar a las 9h del matí i van sortit a les 14h del migdia. Només començar la jornada, es va celebrar una eucaristia al pati en memòria de la fundadora. Una vegada va finalitzar, es va celebrar un esmorzar popular on els professors van repartir coques i sucs per a tothom. Després d’una estona de descans i un bon esmorzar, es van fer diverses activitats per a gaudir del dia i passar-ho bé.

 

INFANTIL:

Els alumnes d’Infantil van poder gaudir d’un espectacle d’animació musical amb danses, balls i cançons de grup, dirigit per Marc Oriol i animat amb una gran participacio de tots els infants.

PRIMÀRIA:

Els alumnes de primària van tenir un dia força complet. Van poder gaudir amb els seus companys de diferents activitats com jugar al clàssic Candijoc, van elaborar banderoles i van poder ballar una estona al pati.

 

 

SECUNDÀRIA:

Els alumnes de 1r cicle van realitzar diferents tallers durant dues hores a les aules com, per exemple, jugar al Karaoke, al bingo, al just dance o a fer avions de papers, entre d’altres.

 

 

Per altra banda, l’alumnat de 2n cicle van fer tallers a les seves aules com, per exemple, jugar a tennis taula, elaboració de dibuix manga o escacs.

   

 

Per sortir de les classes, en diferents torns, els alumnes de 2n cicle van sortir a la plaça Sant Elies a fer unes Olimpiades de jocs tradicionals com el mocador, joc de l’aranya i al tres en ratlla.

Aquest dia tan important per l’escola i la comunitat ho poden viure tant alumnes com professors. La sort que tenim és que tenim professors que anteriorment han estat alumnes de l’escola i que han pogut viure aquest dia des de les dues perspectives. Per això, hem preguntat a professors que han estat ex-alumnes per saber com han viscut aquest dia com a professors.

NAYADÉ GONZÁLEZ (Professora de Secundària):

«Com a alumna m’agradava el dia de la Mare Càndida perquè era un dia especial, sense classes. Com a professora he pogut valorar la importància real del que celebrem, la unió de tota la comunitat educativa i el valor de la nostra feina».

DANIEL OLIVARES (Professor de Secundària):

«Fa anys que vaig viure aquest dia com a alumne i recordo que era un dia especial on podia sortir de la rutina de l’aula i gaudir amb professors i companys. Ara, des d’una altra perspectiva, he pogut confirmar que aquest dia és un moment perfecte per potenciar la unió amb l’alumnat i sentir que, de veritat, som una gran comunitat»

ALICIA ASENCIO (Professora de Primària)

«El dia de la Mare Càndida el recordo sempre com un dels emotius. Ja des que era alumna el vivia amb molta il.lusio de compartir amb amics i mestres, jugar i celebrar. Ara que sóc mestra, me n’alegro de poder ensenyar aquesta festa tan maca als meus alumnes».

GEMA MARTÍNEZ (Professora d’Infantil)

«He tornat a viure aquells anys, però ara des d’una perspectiva diferent, però amb la mateixa il•lusió i entusiasme. Però el que més em va agradar es veure aquestes emocions en els més petits»